managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europese bedrijven kiezen massaal voor IP-telefonie

Posted by managing21 on september 20th, 2006

Europese bedrijven kiezen massaal voor internettelefonie. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Forrester. Amper 16 procent van de ondervraagde bedrijven gaf aan deze trend niet te willen volgen. Dat is meer dan een halvering tegenover vorig jaar, toen 37 procent het nut van internettelefonie niet inzag.

Ongeveer 40 procent van de Europese bedrijven zegt dit jaar van de implementering van VoIP-technologieën een prioriteit te hebben gemaakt. Bij 11 procent is die overschakeling van klassieke telefonie naar IP-technologie al afgerond. Nog eens 30 procent zegt dit volgend jaar te willen doen.

Verder bleek dat 47 procent van de betrokken bedrijven dit jaar zijn investeringen op het gebied van VoIP-toepassingen te willen verhogen. Vorig jaar was dat nog 30 procent. Nagenoeg één op drie Europese bedrijven zegt tegen eind dit jaar een oplossing uit te zullen werken om hun mobiele en draadloze netwerken op elkaar af te stemmen. Zestig procent zegt de mogelijkheden op dat vlak te bestuderen.