managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

IT-sector zorgt voor stress

Posted by managing21 on september 21st, 2006

Bijna alle werknemers in de IT-sector worden geconfronteerd met werkstress. Dat is de conclusie van een onderzoek van SkillSoft. Bij een kwart van de IT-medewerkers is de stress zelfs zo erg dat ze zich regelmatig ziek melden. Ook medische beroepen blijken voor een grote stress te zorgen. 

In de IT-sector blijkt 97 procent van het personeel dagelijks werkstress te ondervinden. Acht op tien medewerkers heeft al met stress te maken voordat de nieuwe dag begint. “Dat heeft te maken met nieuwe problemen die ze moeten oplossen, managers die hen onder druk zetten en de krappe deadlines waarmee ze te maken hebben,” aldus het magazine Managers Online.

Een kwart van de IT-medewerkers staat zo onder stress dat ze zich regelmatig ziek melden. Eén op drie ondervraagden vindt het moeilijk zijn werk goed te doen omdat ze constant door managers worden opgejaagd.

Maar niet alleen het IT-personeel wordt geconfronteerd met stressvol werk. Ook in de medische beroepen blijkt stress een zwaar probleem te zijn. “Bijna 97 procent vindt het zorgen voor anderen net zo traumatisch als bevredigend,” aldus nog Managers Online. “Ook leraren, verkoop- en marketingmensen en technici hebben veel last van stress.”

Eén op drie ondervraagden wil liever zijn eigen baas zijn. Ruim 30 procent ervaart stress omdat ze het werk van anderen moeten overnemen en 37 procent worstelt met de krappe deadlines. Maar er wordt vooral veel geklaagd over de managers, die volgens de ondervraagden een duidelijk gebrek aan steun kunnen verweten worden.