managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Welke Rover is een Rover?

Posted by managing21 on september 21st, 2006

Shanghai Automotive Industry (SAIC), de grootste autoconstructeur van China, zegt nog dit jaar op de markt te zullen komen met een nieuwe auto die gebaseerd is op de technologie van de Britse Rover 75. Een naam voor het nieuwe model werd echter nog niet bekend gemaakt.

SAIC slaagde er vorig jaar niet in om het failliete MG Rover Group binnen te halen. De Britse autoconstructeur werd overgenomen door Nanjing Automobile. SAIC heeft wel het copyright op de modellen Rover 75 en Rover 25. Eerder deze week werd de Rover-naam door Ford nog overgenomen van BMW.

SAIC heeft joint-ventures met General Motors en Volkswagen, maar produceert zijn auto’s meestal onder de merknamen van zijn buitenlandse partners. Maar eerder dit jaar maakte de Chinese constructeur bekend in de toekomst een eigen merk op de naam te willen brengen voor de export. Tegen 2010 zou het bedrijf een eigen productie van 600.000 exemplaren willen opzetten.

In totaal zouden er de volgende drie jaar meer dan dertig verschillende modellen worden uitgebracht. Er werd 460 miljoen dollar geïnvesteerd in een nieuwe productie-eenheid. Daar zou nog eens drie keer zoveel bijkomen om de productie uit te breiden.