managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lufthansa bouwt Chinese superhangar voor A380

Posted by managing21 on september 22nd, 2006

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bouwt in samenwerking met Air China op de luchthaven van Peking de grootste vliegtuighangar van Azië. De onderhoudshal is 350 meter lang en 40 meter hoog. Met die omvang moet de hal ook de Airbus A380 het grootste passagiersvliegtuig van de wereld, kunnen herbergen. 

De bouwkosten voor de hangar bedragen 70 miljoen euro. Met de nieuwe hangar verdubbelt de luchtvaartonderneming haar onderhoudscapaciteit. Na 2008 wil Lufthansa nog een vliegtuighal bouwen van dezelfde grootte. Peking moet door de bouw van een nieuwe vliegtuigterminal een belangrijk knooppunt worden voor vluchten met de A380.

Momenteel heeft de luchtvaartmaatschappij vijftien toestellen van het nieuwe type in bestelling staan bij het Europese luchtvaartconsortium EADS. De recent opgelopen vertragingen in productie en levering geven volgens Lufthansa geen reden tot wantrouwen. De luchtvaartmaatschappij krijgt haar nieuwe toestellen zes maanden later uitgeleverd dan gepland.