managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Internet goed voor zelfbewustzijn jongeren

Posted by managing21 on september 22nd, 2006

Moderne technologie helpt jongeren met het zelfbewustzijn. Dat is de conclusie van een onderzoek van MTV Networks. Daarbij wordt gesteld dat moderne technologieën als internetcommunities een hulpmiddel vormen voor jongeren. Op een online platform kan een jongere zich immers profileren. 

Het internet biedt de jongeren volgens de onderzoekers een mogelijkheid zich te tonen, ook als ze op zich niet veel talent voor een bepaald onderwerp hebben. “Vanachter de computer kunnen ze zich echter toch leren onderscheiden van de massa,” stippen ze aan. “In het gunstigste geval worden ze hierdoor herkend en bekend.”

Op het internet speelt volgens de onderzoekers ook het uiterlijk minderen een rol. “Vroeger moest iedereen voldoen aan de standaard,” stippen ze aan. “Merkschoenen en merkkleding hoorden er bij, anders viel men uit de boot. Nu maakt het niet meer uit wat iemand draagt of hoe iemand er uit ziet. Door de globalisering van het internet gelden andere regels.”

Het onderzoek kwam tot de conclusie dat 49 procent van de jongeren foto`s of video`s van zichzelf op het internet plaatst. Daarnaast heeft 54 procent een eigen profielsite op een online community en werkt deze ook regelmatig bij.