managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Weinig interesse in mobiele televisie

Posted by managing21 on september 24th, 2006

Er is bijzonder weinig interesse in televisie voor mobiele telefoons. Dat blijkt uit een Nederlands marktonderzoek van TNS Nipo. Daarbij wordt opgemerkt dat er ook wel wat bezwaren op te sommen zijn tegen televisie op het gsm-toestel. Maar het bedrijfsleven heeft wel groot vertrouwen in de toekomst van het medium, dat hen grote voordelen kan opleveren. 

Uit het onderzoek van TNS Nipo bleek dat nemand van de ondervraagden behoefte had aan televisie op hun gsm-toestel. “Daarvoor zijn verscheidene redenen voor aan het voeren,” stipt het NRC Handelsblad aan. “In de eerste plaats werkt de technologie nog niet naar behoren. Bovendien wordt het een dure dienst, terwijl de kijker genoeg alternatieven heeft.”

Toch zien adverteerders in de toepassingen grote mogelijkheden en lijkt de komst van mobiele televisie onafwendbaar. “Dit komt omdat drie grote bedrijfssectoren er belang bij hebben,” aldus de Nederlandse krant. “Dat geldt zeker voor de gsm-fabrikanten en telecombedrijven. Bewegende beelden zorgen voor veel dataverkeer en dus voor veel nieuwe omzet.”

Ook de televisiesector heeft belang bij de verdere ontplooiing van het nieuwe medium. “Grote tv-zenders zullen in de toekomst dankzij mobiele televisie perfect kunnen weten wie er naar hun programma`s kijkt,” wordt er opgemerkt. Maar ook de grote adverteerders hebben volgens de onderzoekers belang bij mobiele televisie. “Het product biedt immers de mogelijkheid op een persoonlijke communicatie met de klant,” voeren ze aan.

Het NRC Handelsblad voert daarbij aan dat het vertrouwen van de betrokken sectoren in mobiele televisie bijzonder groot is. “Zij zijn ervan overtuigd dat wanneer het product er eenmaal is, consumenten het op grote schaal zullen gebruiken,” aldus nog de Nederlandse krant.