managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

American Idol blijft het duurst

Posted by managing21 on september 24th, 2006

De reality-reeks ‘American Idol’ van de zender Fox is voor adverteerders voor het derde jaar op rij het duurste Amerikaanse televisieprogramma. Voor een reclamespot van dertig seconden moet er volgens Advertising Age top 700.000 dollar neergeteld worden. In 2003 stond ‘Friends’ van NBC nog helemaal aan de top. Toen haalde ‘American Idol’ zelfs niet de top tien. 

‘American Idol’ wordt gevolgd door ‘House’ (Fox), ‘Desperate Housewives’ (ABC) en ‘Brothers and Sisters’ (ABC). Tijdens het voorbije seizoen haalde ‘American Idol’ gemiddeld 31 miljoen kijkers. ‘House’ ziet zijn inkomsten tegenover vorig jaar verdubbelen tot ongeveer 400.000 dollar. Eenzelfde prijs moet betaald worden voor ‘Desperate Housewives’, 100.000 dollar meer dan voor nieuwkomer ‘Brothers and Sisters’.

De sportprogramma’s ‘Sunday Night Football’ (NBC) en ‘Monday Night Football’ (ABC) vragen prijzen van ongeveer 350.000 dollar. Tot de goedkoopste programma’s behoren de soap-series ‘Desire: Table for Two’ en ‘Fashion House’ van My Network TV, het nieuwe kanaal van News Corp. Dat rekent gunstprijzen aan van 20.000 dollar tot 35.000 dollar voor een spot van dertig seconden.