managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Afvloeiingen moeten activiteiten Swiss Re efficiënter maken

Posted by managing21 on september 25th, 2006

Swiss Re, het grootste verzekeringsbedrijf van Europa, wil tegen het einde van volgend jaar tweeduizend banen schrappen. Vooral Europese afdelingen zullen daarbij getroffen worden. Het verzekeringsbedrijf wil daarmee het rendement van zijn activiteiten, getroffen door uitkeringen voor een aantal natuurampen, veilig stellen.

De afvloeiingen gebeuren bij dochter Insurance Solutions, het bedrijf dat vorig jaar door Swiss Re voor 6,8 miljard dollar werd overgenomen van de Amerikaanse industriereus General Electric. Inmiddels zijn al duizend jobs verdwenen, waarvan meer dan de helft in Europa. De herstructurering moet een besparing van 300 miljoen dollar opleveren.

Swiss Re wijst erop dat de verzekeringssector het voorbije jaar zwaar getroffen werd door een aantal natuurrampen, zoals de orkaan Katrina in de Verenigde Staten. “Dat heeft de grote verzekeringsmaaschappijen verplicht om hun activiteiten te herstructureren,” aldus het bedrijf in BBC News.

Er wordt aan toegevoegd dat deze herstructurering nodig was om Insurance Solutions optimaal te kunnen integreren in de activiteiten van Swiss Re. Het bedrijf, dat actief is in dertig landen, merkt op te hopen dat de resterende afslanking zou kunnen gebeuren door natuurlijke afvloeiingen, maar waarschuwde ervoor dat er nog altijd pijnlijke maatregelen zouden kunnen volgen.