managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Smartphone-markt blijft groeien

Posted by managing21 on juni 10th, 2006

Tijdens het eerste kwartaal is de wereldwijde smartphone-markt met 67,8 procent gegroeid tegenover dezelfde periode een jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau IDC. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar werden volgens het bureau 18,9 miljoen smartphone-toestellen verkocht.

Nokia is volgens IDC nog altijd ruim marktleider, maar zag zijn marktaandeel van 48,4 procent terugvallen tot 43,2 procent. De tweede plaats is voor het Japanse Panasonic, dat 10 procent van de markt in handen heeft. Panasonic zag zijn marktaandeel op een jaar tijd met 65,1 procent groeien. De derde plaats is voor NEC (9,5 procent), gevolgd door RIM (7,7 procent). Met 85,7 procent vooruitgang is RIM wel de snelste groeier.

IDC stelt dat het aantal smartphone-fabrikanten blijft toenemen, terwijl ook steeds meer toepassingen aangeboden worden op multimediaal en commercieel vlak. Daardoor worden volgens het onderzoeksbureau ook steeds meer klanten geworven. IDC voorspelt dat deze trends zich ook in de nabije toekomst zullen doorzetten