managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

De secretaresse zit thuis

Posted by managing21 on september 26th, 2006

Er komt een steeds grotere vraag naar hoogopgeleide thuiswerkers. Dat stelt het Nederlandse bureau, gespecialiseerd in het uitbesteden van administratieve werkzaamheden. Het aanbod op de arbeidsmarkt wordt volgens het bureau immers steeds krapper, zodat de bedrijven zich steeds meer verplicht voelen om over te stappen op dergelijke oplossingen.

Moneypenny voert aan dat er altijd al een aanbod is geweest van vrouwen die voorstander waren van thuiswerk. “Dikwijls ging het om hoogopgeleide, ervaren office-managers en pr-medewerkers die na een bevalling graag wilden blijven werken, maar met hun werkgever geen akkoord konden sluiten over werktijden die het hen mogelijk maakten inderdaad professioneel actief te blijven,” aldus het bureau.

Met de toename van het fileprobleem sturen volgens Moneypenny nu ook steeds meer andere werknemers aan op flexibiliteit. Omdat de situatie op de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, gaan steeds meer werkgevers op die vragen ook in. “Dat is niet meer dan terecht,” benadrukt het bureau. Er zitten volgens Moneypenny immers heel wat goede, hoogopgeleide en werkwillige kandidaten thuis.

De werkgever moet er volgens het bureau alleen van overtuigd worden dat een secretaresse niet altijd op kantoor aanwezig is, maar perfect ook van thuis uit grote gedeelten van haar werk kunnen doen. Thuiswerk is volgens Moneypenny tevens een alternatief voor het outsourcen naar het buitenland.

Tenslotte stelt het bureau dat het bedrijf vooral kosten kan besparen wanneer de thuiswerkers projectmatig worden ingeschakeld. Dan worden die immers enkel betaald per geleverde dienst.