managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Andre Agassi wordt vastgoedmakelaar

Posted by managing21 on september 26th, 2006

De Amerikaanse tennisspeler André Agassi (36), die eerder deze maand een punt zette achter zijn carrière, gooit zich op de vastgoedmarkt. Samen met zijn vrouw Steffi Graf heeft hij een makelaarsbedrijf opgericht dat zich richt op de ontwikkeling en marketing van luxueuze woonprojecten.

De twee gewezen tennissterren hebben daarvoor het bureau Agassi Graf Development (AGD) opgericht, waarin ook het time-sharing bedrijf Exclusive Resorts van AOL-mede-oprichter Steve Case is betrokken. Daarbij is het de bedoeling dat de twee bedrijven samen luxueuze gemeenschappen uitbouwen in de Verenigde Staten en het buitenland.

Centraal in die projecten staat het Agassi/Graf tennis- en fitness-project. Exclusive Resorts is gespecialiseerd in luxueuze vakantiebestemmingen en heeft ongeveer 2.400 leden. Het bedrijf wil in die nieuwe gemeenschappen woonprojecten ontwikkelen en ter beschikking stellen van zijn leden.

Eerder deze maand maakten Agassi en Graf al een eerste project bekend. In Donnelly (Idaho) willen ze het luxueuze Fairmont Tamarack project opzetten in samenwerking met het bedrijf Bayview Financial. Het project zal uitgebaat worden door Fairmont Hotels & Resorts. Het bergcomplex zou in 2009 zijn deuren moeten openen.