managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikaanse bank beloont personeel met hybride auto

Posted by managing21 on juni 11th, 2006

De Bank of America geeft 21.000 werknemers een premie van 3.000 dollar indien ze zich een milieuvriendelijke hybride auto aanschaffen. Volgens natuurbeschermers is het bijzonder belangrijk signaal dat één van de grootste bedrijven van de Verenigde Staten een dergelijk initiatief neemt.

“In sommige Amerikaanse steden mag men met een hybride wagen al gratis parkeren, terwijl ook een aantal bedrijven al maatregelen hebben genomen om werknemers met een milieuvriendelijke auto te belonen,” meldt het persbureau Associated Press. “Maar wanneer een bedrijf zoals de Bank of America tot een dergelijke stap overgaat, kan dat volgens natuurbeschermers een grote impact hebben.”

De bonus van 3.000 dollar geldt voor het bankpersoneel in Boston, Los Angeles en Charlotte. “Dit kan een belangrijk spin-off effect hebben, met andere bedrijven die zich inspireren op het initiatief van de bank,” benadrukte Bob Varney, een woordvoerder van het Amerikaanse Environmental Protection Agency.

Kledinggigant Timberland ging de Bank of America al voor. Ook daar krijgen werknemers met een hybride wagen een premie van 3.000 dollar, maar worden ook een aantal parkeerplaatsen gereserveerd aan de ingang van het bedrijf. Google geeft zelfs 5.000 dollar premie bij de aankoop of leasing van milieuvriendelijke voertuigen.

Anne Finucane, marketing-directeur van de Bank of America, stelde dat de beslissing ook ten goede komt aan het bedrijf zelf. “Het verbetert het plaatselijke milieu en daardoor zal de bank ook een interessantere werkgever worden voor potentiële personeelsleden,” benadrukte ze. “Bovendien zal de bank door zijn positief imago ook nieuwe klanten kunnen aantrekken.”

Na een evaluatie zal bekeken worden of het project aangeboden wordt aan alle 202.000 personeelsleden van de bank. Ook de Amerikaanse overheid biedt trouwens een bonus van 3.000 dollar voor de aankoop van een hybride wagen.