managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Willem-Alexander heeft vragen bij duurzaamheid bedrijven

Posted by managing21 on oktober 5th, 2006

Vele productiemethodes die gebruikelijk zijn in het bedrijfsleven, zijn niet duurzaam en bijzonder milieu-onvriendelijk. Dat heeft de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander gezegd op een toespraak tijdens een conferentie over duurzaamheid in Amsterdam.

“De standaard productie- en consumptiemethoden leiden volgens Willem-Alexander tot ecologische vernieling en een toenemend aantal natuurrampen,” aldus het Nederlandse persbureau ANP. De kroonprins zei dat hij niet als de onheilsprofeet naar de conferentie is gekomen, maar ervan overtuigd te zijn dat we de oncomfortable waarheid onder ogen moeten zien. “Dit vormt juist het begin van de oplossing,” stelde hij nog.

The Amsterdam Conference on Sustainability and Reporting wees op een nieuwe reeks richtlijnen voor bedrijven. “Ze zijn bedoeld voor rapportages van ondernemingen over zaken als milieu en activiteiten op sociaal gebied, zoals de gelijke behandeling van mannen en vrouwen,” aldus ANP. “De zogeheten G3-standaarden moeten bedrijven verder op weg helpen.”

Prins Willem-Alexander zei dat de richtlijnen al tot verschillende ondernemingen zijn doorgedrongen. “Maar de veranderingen die zich nu in de wereld voltrekken, vormen echter geen reden om feest te vieren,” aldus de prins, die onder meer wees op smeltende ijskap op de noordpool.