managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kleiner model moet Rolls Royce winstgevend maken

Posted by managing21 on oktober 5th, 2006

De Britse autoconstructeur Rolls Royce hoopt over vier jaar een klein model op de markt te brengen. Dat heeft topman Ian Robertson bevestigd tegenover het Britse autoblad Car Magazine. De kleinere versie zal onder meer gebouwd worden op basis van de nieuwe BMW7.

Het nieuwe model moet de concurrentie aangaan met de Flying Spur van Bentley en zal gebouwd worden in de fabriek in Goodwood op basis van het chassis en de carrosserie van het moederbedrijf BMW. De auto zou daarbij een positie moeten innemen tussen de BMW 760IL en de Phantom van Rolls Royce.

Er wordt gemikt op de prijsklasse tussen de 200.000 en 300.000 euro. De grote Phantom gaat gemiddeld voor meer dan het dubbele van de hand. Het nieuwe model moet Rolls Royce tegen 2011 winstgevend maken. De fabrikant hoopt er drieduizend per jaar af te leveren. Van de Phantom worden op dit ogenblik achthonderd exemplaren per jaar opgeleverd.