managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Verrijzenis op Duitse automarkt

Posted by managing21 on oktober 6th, 2006

Er zijn plannen om het Duitse automerk Borgward opnieuw tot leven te wekken. Christian Borgward, de kleinzoon van de oprichter, wil daarbij de concurrentie aangaan met BMW, Ford en Mercedes. Hij zou kunnen rekenen op Aziatische investeerders die geïnteresseerd zijn in de Duitse markt.

Een halve eeuw geleden was Borgward een merk dat in dezelfde klasse zat als Mercedes-Benz. Christian Borgward zegt de autoconstructeur opnieuw die plaats te willen laten innemen. Er zouden al een aantal modellen gedeeltelijk op papier staan. Die zouden afkomstig zijn van een befaamde ontwerper. Borgward zou mikken op een omzet van 10.000 exemplaren per jaar.

Borgward was in de jaren vijftig een belangrijke autoconstructeur en ontwikkelde in 1953 al een model met een injectiemotor. Maar op korte tijd ging het zwaar bergaf met het bedrijf en in 1960 moesten bij de banken zware leningen aangegaan worden. Uiteindelijk werd Borgward in februari 1961 failliet verklaard.