managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kerkorian gooit handdoek in de ring

Posted by managing21 on oktober 7th, 2006

De Amerikaanse miljardair Kirk Kerkorian is niet langer van plan om zijn aandelenpakket in autoconstructeur General Motors nog verder uit te breiden. Kerkorian, die op dit ogenblik 9,9 procent van de GM-aandelen in bezit heeft, drukt daarmee zijn ongenoegen uit over het afspringen van de samenwerkingsgesprekken tussen General Motors en Renault/Nissan. 

Tevens raakte bekend dat Jerry York, de vertegenwoordiger van Kerkorian in het GM-bestuur, ontslag neemt. General Motors had nochtens gezegd dat het afbreken van de gesprekken met Renault/Nissan ondersteund werd door het volledige bestuur, met inbegrip van Jerry York. Er wordt nu uitgekeken of Kerkorian zijn aandelenpakket te koop zal aanbieden.

Tracinda, de investeringsmaatschappij van Kerkorian, meldde dat General Motors de gesprekken te vlug heeft afgebroken en zich aan de vooraf voorziene deadline had moeten houden. Jerry York stelde bovendien zware bedenkingen te hebben bij het huidige GM-beleid om de Aziatische autoconstructeurs te beconcurreren.