managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Meerderheid online gamers is vrouw

Posted by managing21 on oktober 7th, 2006

Meer dan zes op tien van alle online gamers zijn vrouwen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie van Nielsen Entertainment. Daarnaast wordt opgemerkt dat weliswaar 40 procent van alle gamers tieners zijn, maar dat inmiddels ook bijna 8 procent bestaat uit 45-plussers. In totaal tellen de Verenigde Staten 117 miljoen gamers, waarvan 56 procent online actief is.

De sociale elementen van videogames worden volgens Nielsen Entertainment steeds belangrijker voor de game-ervaring. Actieve gamers spelen meer dan vijf uur per week dergelijke sociale spelletjes. Ongeveer 64 procent van de actieve gamers maakt gebruik van computertechnologie die hen de mogelijkheid geeft om online met meerdere gamers te spelen.

Op het gebied van spelconsoles blijft PlayStation 2 (Sony) met 59 procent de absolute marktleider, gevolgd door Xbox (Microsoft) met 33 procent en GameCube (Nintendo) met 30 procent. De XBox 360, de jongste Microsoft-ontwikkeling op de gamemarkt, wordt door 15 procent van het publiek gebruikt. De meeste gamers hebben trouwens zowel een spelconsole als een ander gameplatform.

Actieve games besteden ongeveer veertien uur per week aan hun consoles, maar ongeveer zeventien uur op mobiele toestellen. Bijna ̩̩n op vier de actieve gamers speelt ook op zijn mobiele telefoon. De actieve gamers brengen hun vrije tijd vooral verder door met het beluisteren van muziek. In de globale game-sector Рonline en offline Рblijven de mannen met ruim twee derde volop in de meerderheid.