managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Leuvense universiteiten in top honderd

Posted by managing21 on oktober 8th, 2006

België heeft twee vermeldingen in de lijst van de honderd beste universiteiten van de wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van The Times. De Université Catholique Louvain (UCL) staat op een 76ste plaats, twintig plekken hoger dan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Nederland heeft niet minder dan zeven noteringen in de top honderd.

De beste dertien universiteiten bevinden zich allemaal in de Verenigde Staten of in Groot-Brittannië. De eerste plaats is voor de Amerikaanse universiteit Harvard, gevolgd door de Britse universiteiten van Cambridge en Oxford en de Amerikaanse instellingen Massachusetts Institute of Technology en de Yale University.

In de top honderd staan trouwens in totaal 33 Amerikaanse universiteiten. Daarmee krijgen de Verenigde Staten de meeste vermeldingen, gevolgd door Groot-Brittannië (15), Australië (7) en Nederland (7). De beste Nederlandse instelling is de Technische Universiteit Eindhoven met een 67ste plaats.

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) werd op een 133ste plaats gerangschikt, terwijl de Rijksuniversiteit Gent (RUG) een 141ste plaats kreeg toegewezen. De Université Libre de Bruxelles (ULB) strandt op een 165ste plaats.