managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Weblogs belangrijk voor financiële informatie

Posted by managing21 on oktober 8th, 2006

Bedrijven zouden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de toelating moeten krijgen om belangrijke financiële informatie te verspreiden via weblogs. Dat stelt Jonathan Schwartz, topman van Sun Microsystems en zelf ook verwoed blogger. Volgens Schwartz is dat een manier om investeerders meer toegang te geven tot nuttige infomatie.

In 2000 voerde de SEC de Regulation Fair Disclosure in. Daarbij werd een einde gemaakt aan een jarenlange traditie om beursanalisten en andere insiders belangrijke informatie te geven voor die aan het publiek bekend gemaakt werd. De nieuwe regel verbood om nog die informatie nog langer exclusief te verspreiden. De SEC stelt dat informatie op blogs geplaatst mogen worden, op voorwaarde dat de betrokken blogs een voldoend uitgebreid publiek hebben.

Schwartz benadrukte in zijn vraag aan de SEC dat de website van Sun ongeveer één miljoen bezoekers per dag trekt en weblogs van hemzelf en duizenden Sun-medewerkers omvat. De Sun-topman breidde vorige maand zijn blog uit met tien talen en zegt dat hij 50.000 bezoekers per maand aantrekt. Volgens hem is een blog de meest efficiënte manier om te communiceren met investeerders, journalisten en analisten.

Op dit ogenblik hebben dertig bedrijven uit de Fortune 500 een blog, bijna dubbel zoveel als in december vorig jaar. Technologiebedrijven zoals Amazon, Cisco en Oracle waren daarbij voorlopers, maar bestuurders van grote industriële bedrijven zoals Boeing en General Motors zijn inmiddels ook op de kar gesprongen.