managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

The Economist meest populair bij zakenlui

Posted by managing21 on oktober 13th, 2006

Europese bedrijfsleiders lezen vooral The Economist. Dat blijkt uit een onderzoek van Ipsos Mori. Die eerste plaats heeft The Economist volgens de onderzoekers echter vooral te danken aan het feit dat de Amerikaanse concurrenten Business Week en Forbes geen Europese edities meer hebben.

Door het schrappen van die edities is het bereik van Forbes gedaald van 5,5 procent naar 3 procent. Business Week zakte van 4,7 procent naar 4,6 procent. The Economist heeft nu een bereik van 10,5 procent, bijna 3 procent meer dan twee jaar geleden. Time zag het aantal lezers met 30 procent stijgen.

Bij de dagbladen is de Financial Times het meest populair bij de Europese bedrijfsleiders. Uit het onderzoek blijkt dat 13,1 procent van hen de krant lezen. Dit is goed voor een afzet van 57.775 exemplaren. De Frankfurter Algemeine staat op een tweede plaats, maar zag zijn bereik wel teruglopen van 10,8 procent naar 10,2 procent. The Wall Street Journal Europe haalt een bereik van 2,8 procent, 0,3 procent meer dan de International Herald Tribune.

Bij de Europese topmanagers leest nog 42,9 procent een internationale titel, dat is een lichte daling tegenover twee jaar geleden (43,1 procent). Daarnaast leest 25 procent een krant, 18 procent een weekblad en 20 procent een maandblad.