managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Zakenlui kiezen voor Maserati Quattroporte

Posted by managing21 on oktober 13th, 2006

Managers zien zich het liefst rondrijden in een Maserati Quattroporte. De Italiaanse werd door het zakenweekblad FEM Business verkozen tot Executive Car of the Year 2006. Vorig jaar stond de wagen op de derde plaats. Toen werd de Audi A8 uitgeroepen tot overwinnaar, maar die is nu teruggezakt tot een achtste plaats.

De Maserati liet de Volvo S80 en de Mercedes S-klasse achter zich. Vooral het uiterlijk van de Quattroporte bleek bijzonder in de smaak te vallen. De Volvo S80 werd vooral geprezen voor zijn ingetogen uitstraling. Mercedes S-klasse dankt zijn toppositie dan weer aan zijn vooruitstrevende techniek.

De top vijf wordt rond gemaakt door de Citroën C6 en de Audi A6, gevolgd door de Chrysler 300C, de Lancia Thesis, de Audi A8, de Volvo XC90 en de Saab 9-5. De Maserati combineert een grote wielbasis met de prestaties van een supersportwagen. Met de 4,2 liter-motor kan in 5,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur worden geaccelereerd.