managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Comeback voor Bardot en Mouskouri

Posted by managing21 on oktober 17th, 2006

Brigitte Bardot en Nana Mouskouri maken op het internet een echte comeback. Dat blijkt uit statistieken van het platenlabel Universal, dat zijn oude muziekcatalogus online beschikbaar heeft gesteld. Daarbij werden 3.000 nummers online geplaatst. Inmiddels werden er al meer dan 250.000 betalende downloads geregistreerd.

De meest gevraagde song is ‘Word Up’ (1994) van Gun, gevolgd door ‘Do Anything You Wanna Do’ van Eddie & the Hot Rods. Maar op nummer drie staat ‘Je T’Aime… Moi Non Plus’ in de versie van Brigitte Bardot. Het nummer raakte destijds overbekend als een duet van Serge Gainsbourg en Jane Birkin. ‘Turn On Tune in Cop Out’ van Freak Power en ‘Guiding Star’ van Cast maken de top vijf vol.

Bij de albums werd ‘Steeltown’ van Big Country (1984) het meest gevraagd. Maar ‘Les Plus Beaux Noëls Du Monde’ van Nana Mouskouri haalde eveneens hoge cijfers. De downloadservice ging in februari van start. Eind volgende maand zet Universal een tweede gedeelte van zijn back catalogue online. Daarin worden onder meer nummers van Maurice Chevalier, Peter Kraus, The Orb en Charles Trenet opgenomen.