managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Voeding pretparken niet gezond genoeg

Posted by managing21 on oktober 18th, 2006

Nederlandse pretparken moeten maatregelen nemen tegen vetzucht en overgewicht. Dat zegt de Nederlandse Consumentenbond. Volgens de organisatie moeten de parken strengere eisen stellen aan het eten en drinken dat aan de bezoekers aangeboden wordt. De sectororganisatie heeft al afwijzend gereageerd op de eis van de Consumentenbond.

“Het is ruim bekend dat in pretparken veel ongezond eten wordt verkocht,” benadrukte een woordvoerder van de Consumentenbond aan het persbureau ANP. Daarbij wordt gezegd dat de Nederlandse attractieparken een voorbeeld zouden moeten nemen aan Walt Disney. “Dat bedrijf verkoopt in zijn attractieparken binnenkort geen drank of voedsel meer dat veel vetten of toegevoegde suikers bevat,” aldus de woordvoerder.

De branchevereniging van de Nederlandse pretparken kan zich volgens het persbureau echter niet vinden in de kritiek van de Consumentenbond. “Zowel binnen als buiten de Nederlandse attractieparken is zowel gezond als ongezond voedsel beschikbaar, al naar gelang wat de klant wenst,” aldus de branchevereniging. “Bovendien denk ik dat het in Nederlandse pretparken wel meevalt.”