managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Recordlonen op Wall Street

Posted by managing21 on oktober 18th, 2006

De gemiddelde werknemer in het Amerikaanse zakencentrum Wall Street kreeg vorig jaar een recordsalaris mee naar huis van bijna 300.000 dollar. Dat is meer dan vijf keer het loon van de gemiddelde werknemer in de rest van de stad New York. De gemiddelde Wall Street-medewerker verdiende vorig jaar 28 procent meer dan twee jaar voordien.

Het aantal medewerkers bij zakenbanken en financiële instellingen op Wall Street kende eveneens een stijging. In 2003 werden er 161.300 geteld, maar dat steeg tot 170.800 vorig jaar. Dit jaar zijn er opnieuw meer dan zesduizend banen bijgekomen. Wall Street is daarmee goed voor 4,7 procent van de totale werkgelegenheid in de stad New York.

Wall Street keerde vorig jaar ook voor een recordbedrag van 21,5 miljard dollar aan bonussen uit. Dat is een gemiddelde van 125.000 dollar per werknemer. De hogere bonussen weerspiegelen de grote winsten die de banken boeken door toegenomen fusie- en overnameactiviteiten en door winsten bij de effectenhandel.