managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Spyware wordt seizoensgebonden

Posted by managing21 on oktober 20th, 2006

Spyware lijkt een seizoensgebonden verschijnsel te worden. Dat blijkt uit het onderzoek van internetbeveiliger ScanSafe. Volgens het rapport daalde het aantal virusbesmettingen via websites de voorbije maand met 47 procent. Spyware daarentegen kwam juist veel meer voor. Een maand eerder was de trend juist andersom.

ScanSafe stelt daarop dat spyware een seizoensgebonden verschijnsel aan het worden is. “Veel mensen gaan vanaf het najaar immers online om inkopen te doen voor de kerstdagen,” aldus de onderzoekers. ScanSafe blokkeerde tijdens de voorbije maand 158 unieke virussen. Bij veertien procent daarvan was ook nog geen anti-virus beschikbaar.

ScanSafe benadrukte daarbij nog dat acht procent van de geblokkeerde spyware afkomstig was van al geïnfecteerde computers. “Een efficiënte anti-spyware zou dan ook zowel de binnenkomende als buitenkomende mails moeten scannen,” aldus de onderzoekers. “Op die manier zou men kunnen beletten dat deze geïnfecteerde computers op hun beurt ook andere zou kunnen besmetten.