managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

IBM/Lenovo en Apple het meest betrouwbaar

Posted by managing21 on oktober 23rd, 2006

Computers van IBM/Lenovo en Apple zijn het meest betrouwbaar. Dat blijkt uit een rapport van het callcenter van Rescuecom. De twee merken hebben volgens de gegevens de minste problemen en behoeven ook niet bijzonder veel technische ondersteuning. HP/Compaq staat op de derde plaats, gevolgd door Dell. 

Het aantal mensen dat computers van Apple of IBM/Lenovo bezit maakt volgens Rescuecom veel minder gebruik van technische ondersteuning dan klanten van andere fabrikanten. IBM/Lenovo vertegenwoordigt slechts 1,8 procent van alle Rescuecom-interventies, Apple 2 procent. HP/Compaq komt aan een aandeel van 15,8 procent en Dell aan 29,4 procent.

De onderzoekers hielden in hun rapport ook rekening met het marktaandeel van de producenten. Zo bestaat het computerareaal van de Rescuecom-klanten voor 30,7 procent uit Dell-toestellen, HP/Compaq 15,9 procent, Apple 4,2 procent en IBM/Lenovo 4,38 procent. Dat heeft zijn invloed op de waardering die het bedrijf heeft ingevoerd.

Rescuecom stelt dat de andere producenten – die 42,8 procent van zijn klantenbestand uitmaken – aan een assistentietotaal van 51 procent komen. “Ze zijn duidelijk minder betrouwbaar dan de gevestigde fabrikanten,” aldus de onderzoekers. “De klant doet er dan ook goed aan om bij de bekende namen te blijven.”