managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Liefst dieren op de werkvloer

Posted by managing21 on oktober 24th, 2006

Dieren op de werkvloer hebben een positieve invloed. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek. Daarbij wordt gesteld dat klanten een werkomgeving met dieren prettiger en meer ontspannen vinden en dat er meer sociale interactie plaats heeft. Bovendien worden de medewerkers als minder druk ervaren, waardoor er gemakkelijker contact gelegd zou kunnen worden. 

De onderzoekers voeren bovendien aan dat medewerkers zelf de aanwezigheid van dieren als heel positief ervaren en minder last hebben van stress. Ook eerder al hadden studies aangetoond dat de arbeidsproductiviteit stijgt wanneer medewerkers hun huisdier mee naar het werk mogen nemen. “Men gaat dan met meer plezier naar het werk en men kan beter met eventuele stresssituaties omgaan,” aldus het magazine ManagersOnline.nl.

Ook wordt opgemerkt dat de dieren ervoor zorgen dat de medewerkers blijer en optimistischer zijn. Ander onderzoek toonde ook al aan dat winkeleigenaren die een hond mee naar hun winkel namen een hogere omzet hebben dan als ze de hond thuis lieten. Het maakt echter niet uit of men een hond of een kat mee naar het werk neemt, maar de kortharige zwarte kat wordt als minst positief ervaren.