managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

BBC maakt documentaire over Queen Elisabeth

Posted by managing21 on oktober 25th, 2006

De Britse omroep BBC heeft de toelating gekregen om een documentaire te maken over Queen Elisabeth in haar dagelijkse taken. De documentaire zal onder meer de festiviteiten rond de tachtigste verjaardag van de Britse koningin en de opening van het Britse parlement behandelen. De programmamakers kregen een heel jaar lang toegang tot de koningin en haar staf. 

De programmamakers hebben eerder ook al de driedelige documentaire ‘The Queen’s Castle’ gemaakt. De nieuwe documentaire zal volgend jaar op BBC One vertoond worden. De opdracht wordt uitbesteed aan de Britse productiehuizen HTI en RDF. Volgens HIT-topman Andy Goodsir krijgt het publiek een onuitgegeven mogelijkheid om een blik te werpen in het dagelijkse leven van de Britse monarchie.

Daarbij stellen de programmamakers dat niet alleen de traditionele constitutionele taken van de koningin zullen worden getoond, maar zal ook duidelijk worden hoe Queen Elisabeth haar taken als een modern staatshoofd vervult. Ook uitstapjes en koninklijke tuinfeesten staan op het menu van de documentairemakers. Het filmen is al van start gegaan.