managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Online demo’s plaatsen bij Parlophone

Posted by managing21 on oktober 25th, 2006

Het Britse platenlabel Parlophone, dochter van platenmaatschappij EMI, biedt beginnende artiesten de kans om een demo te plaatsen op een website. Daardoor zouden ze hun muziek aan de platenwereld bekend kunnen maken, maar EMI hoopt erdoor ook een beetje orde te kunnen scheppen in de stroom van demo’s die via e-mail worden aangeboden. 

EMI stelt dat de mailboxen van medewerkers van platenmaatschappijen bestookt worden met een spervuur van verwijzingen naar sites waar beginnen artiesten muziek hebben geplaatst. Voor de opkomst van het internet en mp3-bestanden kwamen die demo’s alleen langs de traditionele brievenpost binnen.

Door zelf een website te creëren waar artiesten hun muziek kunnen plaatsen, hoopt EMI opnieuw een beetje orde te kunnen scheppen. Officieel stelt het bedrijf open te staan voor nieuw talent en daarom deze website gecreëerd te hebben om die muziek te beluisteren. De artiesten krijgen een automatisch bericht wanneer hun werk is beluisterd.

Parlophone verdeelt de muziek van onder meer Paul McCartney, Joe Cocker, Coldplay, Radiohead en Angela McCluskey. EMI omvat ook nog de labels EMI Records en Virgin Records. Er is echter nog geen beslissing genomen dat ook die labels met online demo’s zullen werken.