managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ericsson belooft superieure kwaliteit gsm-gesprekken

Posted by managing21 on oktober 25th, 2006

De Zweedse gsm-producent Ericsson werkt aan een gevoelig betere kwaliteit van de mobiele telefoongesprekken. Door een nieuwe technologie zou het kwaliteitsniveau van de gsm-gesprekken volgens Ericsson in de toekomst zelfs hoger liggen dan dat van de huidige vaste lijnen.

Ericsson dat het in samenwerking met het Duitse T-Mobile met succes een test heeft uitgevoerd in Keulen en Hamburg. Daarbij werd gebruik gemaakt van het concept Adaptive Multi-Rate Wideband (AMR) dat de Zweedse producent heeft ontwikkeld. Dat concept moet in de toekomst toelaten dat mobiele telefoongesprekken een hifi-kwaliteit halen.

In totaal namen 150 klanten van T-Mobile aan het experiment deel. Meer dan 70 procent van de respondenten stelden dat de nieuwe technologie de kwaliteit van hun telefoongesprekken had verbeterd. T-Mobile en Ericsson kondigden aan dat ze zullen samenwerken met andere mobiele providers en toeleveranciers om de AMR-technologie in 2008 op de markt te brengen.