managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsoverzicht

Posted by managing21 on oktober 27th, 2006

De eerstvolgende ruimtetoerist die met een Russische Sojoez naar het internationale ruimtestation zal vliegen is de Hongaars-Amerikaanse softwarespecialist Charles Simonyi, één van de bedenkers van de Microsoftprogramma’s Word en Excel. Simonyi, wiens vermogen door het tijdschrift Forbes wordt geschat op één miljard dollar, betaalt tussen de 20 en 25 miljoen dollar voor zijn ruimteavontuur. Hij besprak met Eric Anderson van de ruimtereisorganisatie Space Adventures hoe de prijzen van artikelen als computers en vermoedelijk ook ruimtereizen de neiging hebben snel goedkoper te worden. Anderson voorspelde dat ruimtereizen over een jaar of tien, zodra er herbruikbare raketten zijn ontwikkeld, nog maar een paar honderdduizend dollar zullen kosten. Simonyi emigreerde op 7-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Hij was als kind al gefascineerd door de ruimtevaart. Op zijn 13de won hij een wedstrijd voor jonge astronauten en mocht hij naar Moskou. Simonyi werkte aanvankelijk voor Xerox en kwam in 1981 bij Microsoft. Sinds 2002 runt hij een eigen bedrijf, Intentional Software.

Het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van bijna 10,5 miljard dollar. Het concern profiteerde net als zijn concurrenten van het hoge niveau van de olieprijs. In het afgelopen kwartaal kostte een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) lange tijd meer dan 70 dollar. Het is de derde keer in een jaar tijd dat de kwartaalwinst van ExxonMobil boven de 10 miljard dollar is uitgekomen. Het record van 10,7 miljard dollar uit het vierde kwartaal van 2005 werd niet verbroken. Het ging toen om de grootste kwartaalwinst die een bedrijf ooit had geboekt. In het derde kwartaal van 2005, toen de orkaan Katrina de olieprijs naar recordhoogtes duwde, bedroeg de nettowinst 9,9 miljard dollar. De omzet was toen hoger: 100,7 miljard dollar tegen 99,6 miljard dollar dit jaar.

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) richt een panel op dat Chinese importtarieven op auto-onderdelen onderzoekt. Dat maakte de WTO donderdag bekend. De Verenigde Staten, Canada en de Europese Unie klaagden in september bij de WTO over de te hoge tarieven die China zou heffen. Het panel zal drie leden tellen en krijgt zes maanden de tijd om te onderzoeken of China in strijd handelt met de regels voor een vrij handelsverkeer. De eindconclusie van het onderzoek wordt vermoedelijk begin 2008 verwacht. Volgens de westerse landen bevoordeelt China zijn eigen autoproducenten door een tarief van 25 procent heffen op auto-onderdelen. Het hoge tarief zou ook in strijd zijn met afspraken die China in 2001 maakte, toen het land toetrad tot de WTO. Eerder overleg tussen China en de westerse landen liep de afgelopen maanden spaak. Daarom wendden de westerse landen zich tot de WTO. Het is de eerste keer dat het Aziatische land met een formele onderzoekscommissie van de WTO wordt geconfronteerd.

Het bestuur van Eurotunnel, de in financiële problemen verkerende exploitant van de spoortunnel onder het Kanaal, heeft ingestemd met een herstructureringsplan om een bankroet af te wenden. Dat maakte topman Jacques Gounon donderdag bekend. Eurotunnel gaat gebukt onder een schuld van 9 miljard euro. Het plan voorziet in de oprichting van een nieuw bedrijf dat begin volgend jaar een bod uitbrengt op de aandelen Eurotunnel. De bestaande aandeelhouders krijgen een belang van minimaal 13 procent in het nieuwe bedrijf. De schuldeisers van Eurotunnel moeten voor het einde van november in meerderheid instemmen met het plan. Zoniet dan gaat de Frans-Britse tunnelexploitant failliet, zo waarschuwde Gounon. Om de schuldsanering te financieren, sluit het nieuwe bedrijf, dat Groupe Eurotunnel gaat heten, bij een consortium van banken een lening af van 4,2 miljard euro. Ook zal het voor 1,9 miljard euro converteerbare obligaties uitgeven.

De aanhoudende droogte in Australië kost de landbouwsector 6,2 miljard Australische dollar (3,7 miljard euro). Daarmee is de waarde van de productie uit de landbouwsector 35 procent lager dan vorig jaar. Dat meldde een onderzoeksbureau van de Australische overheid vrijdag. De opbrengst van tarwe in de periode 2006-2007 komt volgens het bureau door de droogte uit op het laagste niveau in de afgelopen twaalf jaar. Het Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics gaat ervan uit dat boeren nog maar 9,5 miljoen ton tarwe van het land kunnen halen. In de periode 2005-2006 was dat nog 25 miljoen ton. De lage opbrengst van tarwe heeft ook gevolgen voor andere landbouwsectoren. Zo hebben veehouders meer moeite om hun koeien en schapen te voeden. Ondervoede dieren leveren bij de slachterij minder op. Ook de opbrengst van gerst en zaden staat onder druk.

Mercedes-Benz vindt zijn programma zoals het nu in ontwikkeling is goed. Nieuwe modellen in voor het merk onbekende segmenten komen er voorlopig niet bij. De SUV op basis van de C-Klasse is één van de laatste nieuwe modellen. In de afgelopen jaren heeft Mercedes zijn gamma fors uitgebreid. Aan de onderzijde positioneerden de Duitsers de A-Klasse, aan de top plaatste het merk de Maybach, de supersportwagen SLR verscheen ten tonele, het MPV-segment werd afgedicht met de B-Klasse en R.-Klasse en in de SUV-klasse kwamen de ML- en GL-klasse. Het merk leverde in de jaren tachtig slechts een hand vol productlijnen. Dat is meer dan verdubbeld. Reden voor Mercedes-Benz om het portfolio uit te breiden was onder andere het vergroten van de klantenkring. Met de nieuwe modellen werden automobilisten aangesproken die niet eerder een Mercedes kochten of konden kopen.

Spyker Cars verwacht dit jaar voor het eerst in zijn bestaan winst te halen dankzij de recente overname van het Midland Formule-1 team. Het bedrijf kondigt elk jaar aan winst te gaan maken, maar dat is nog altijd niet gerealiseerd. Spyker betaalde 106,6 miljoen dollar (84 miljoen euro) voor de overname van het raceteam. De acquisitie werd betaald met de uitgifte van ruim 2,6 miljoen aandelen tegen een koers van 20 euro. De rest werd gefinancierd met een renteloze lening. Spyker leverde dit jaar 67 auto’s af. Het bedrijf heeft momenteel 305 orders in de boeken staan, drie meer dan op 30 juni. Daarvan zijn 153 stuks voor de C8/C12 en 152 voor de spiksplinternieuwe D12 Peking-to-Paris, die eind volgend jaar uitkomt. Spyker handhaaft de verwachting dit jaar ten minste 100 auto’s te produceren.

DaimlerChrysler reageert op de berichten over een mogelijke verkoop van de Chrysler-tak. Het autoconcern zegt dat dergelijke plannen niet bestaan. “DaimlerChrysler bevestigt nogmaals dat er geen plannen zijn om de Chrysler Group te verkopen,” aldus woordvoerder Hartmut Schick van het concern. De speculatie over de toekomst van Chrysler ontstond nadat de financiële man van DaimlerChrysler, Bobo Uedder, weigerde een duidelijk antwoord te geven op de vraag of de Chrysler-tak van het Duits-Amerikaanse concern te koop stond. “Wij hebben een grondig optimaliseringsprogramma aangekondigd, waarbij het gehele concern wordt doorgelicht. Eventueel structurele veranderingen zullen volgen,” aldus Uedder. “Wat wij moeten beschermen is de duurzame rentabiliteit van de Chrysler Groep en DaimlerChrysler.” Gevraagd of kon hij zeggen dat een verkoop van Chrysler was uitgesloten, zei Uebber dat hij niet meer informatie kon verstrekken. “Wij maken eerst onze analyse en dan spreken wij over maatregelen,” zei hij.

De opmars van gebruikerswebsites blijft duren. Dat blijkt uit de jongste rangschikking van de populairste websites in de 15+ leeftijdsgroep, door het meetbedrijf Comscore. Wereldwijd zijn de sterkste groeiers in de top vijftien de virtuele encyclopedie Wikipedia en de videowebsite YouTube. De eerste staat op de zesde plaats met 155 miljoen unieke bezoekers in september, de laatste op de veertiende plaats met 81 miljoen bezoekers. In beide gevallen gaat het om een groei van 12% tegenover augustus. De ranglijst – die de websites rangschikt per bedrijf – wordt nog steeds aangevoerd door de websites van Microsoft (met de portaalsite MSN), goed voor 505 miljoen bezoekers. Op twee staat Yahoo (481 miljoen) en op drie Google (467 miljoen). Dan volgen de veilingsites van eBay (237 miljoen) en de diverse sites van Time Warner, zoals cnn.com (218 miljoen). Amazon (134 miljoen) en Fox (118 miljoen), het bedrijf achter Myspace, staan op de 7de en 8ste plaats.

De Europese vliegtuigbouwer Airbus versterkt zijn positie op de Chinese markt. Het bedrijf kondigde aan dat het in China een assemblagelijn gaat bouwen voor de A320. Daarnaast haalde Airbus een bestelling binnen voor 150 exemplaren van A320-toestellen. In totaal komt het Chinese orderboekje van Airbus voor de laatste 12 maanden op 300 toestellen. Airbus verkocht de afgelopen twaalf maanden tweemaal meer vliegtuigen dan concurrent Boeing. Financiële details werden niet vrijgegeven. Volgens Franse media is het contract een slordige 20 miljard euro waard. Met de nieuwe assemblagelijn in Tianjin, de derde na Toulouse en Hamburg, wil Airbus zijn positie op de Chinese markt voort versterken. Boeing staat er het sterkst met een marktaandeel van 60 procent. Airbus mikt op een marktaandeel van 50 procent tegen 2013. “Als we vliegtuigen bouwen in China, zullen de Chinezen sneller geneigd zijn om ze ook te kopen,” zegt afgevaardigd bestuurder Louis Gallois. “Om commercieel mee te spreken is het belangrijk ook industrieel aanwezig te zijn.” Airbus maakte ook bekend dat het 65 A319-toestellen (single aisle) verkoopt aan Skybus, een nieuwe Amerikaanse lagetarievenmaatschappij. Skybus, dat gevestigd is in Columbus (Ohio), start begin 2007 met zijn operaties.

Meer Nieuws