managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

MV United voor gelijke kansen

Posted by managing21 on oktober 27th, 2006

In Antwerpen is het project ‘MV United. Pefect in balans’ voorgesteld, dat kadert in het Europees Jaar voor Gelijke Kansen voor Iedereen. Het project heeft volgend jaar plaats en moet ervoor zorgen dat gelijke kansen voor mannen en vrouwen thuis en op de arbeidsmarkt een onderwerp van discussie wordt. De voorstelling vond plaats op de opnameset van de nieuwe VRT-televisieserie ‘Emma’. 

De verschillende partners lanceren in het project lanceren volgend jaar onder meer twee televisieprogramma’s, twee magazines en een website. De nieuwe ‘Emma’ (Eén) die volgend voorjaar op het scherm verschijnt, is een fictiereeks waarin gelijke kansen voor iedereen centraal staat. ‘Emma’ vertelt in 110 afleveringen het verhaal van de jonge vrouwen Emma Jacobs en Birsen Ulmez die samen de obstakels op de arbeidsmarkt overwinnen en aan de slag gaan bij een productiehuis.

Het tweede televisieprogramma, een achtdelige realityreeks rond het thema gelijke kansen dat ‘Dorp zonder vrouwen’ als werktitel kreeg, is gebaseerd op het BBC-format ‘The week the women went’. De reeks laat vanaf september 2007 zien wat er gebeurt als in een Vlaams dorp de vrouwen een tijd van het toneel verdwijnen.

‘Team Time’ is het magazineproject dat ‘MV United. Perfect in balans’ moet ondersteunen. Sanoma Magazines presenteert volgend jaar twee ‘full scale lifestyle’ magazines over de combinatie werk, gezin en vrije tijd. Praktische tips en info zullen daarin centraal staan, maar op een aantrekkelijke en herkenbare manier gebracht. De twee magazines worden samen met de Sanoma-bladen Libelle, Humo, Flair, Story, Feeling, Feeling Wonen en Evita naar alle abonnees verspreid.

Verder voorziet de universiteit van Hasselt een aantal debatten met mensen van verschillende origine om na te gaan wat zij denken over gelijke kansen voor mannen en vrouwen op het werk en thuis. De resultaten van die gesprekken zullen samen met wat buitenhuis werkende jonge papa’s over de combinatie vaderschap-werken denken worden gepubliceerd en als inspiratiebron worden gebruikt voor de sensibiliseringsacties van de overige partners van MV United.

E̩n van die acties is de gerichte sensibiliseringscampagne waarmee MIRA Рwat staat voor Mediacampagne rond Interculturaliteit in Relatie tot de Arbeidsmarkt Рde arbeidsmarktpositie van allochtone vrouwen wil versterken. Het project omvat onder meer een acteursopleiding voor allochtone jongeren, een kortfilm, brochures en een studiedag.

Tot slot zullen alle genoemde projecten, aangevuld met andere nuttige info en tools over gelijke kansen, op een overkoepelend webplatform worden verzameld. (LB)