managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

CD is doodverklaard

Posted by managing21 on oktober 30th, 2006

Het tijdperk van de cd als muziekdrager is voorbij. Dat stelt Alain Levy, de topman van de platenmaatschappij EMI Music. Volgens hem heeft de cd geen bestaansrecht meer, aangezien zestig procent van de consumenten de nummers kopieert naar een computer of een draagbare muziekspeler. 

Om de cd in het nieuwe tijdperk te laten overleven, moet er volgens Levy dan ook voor een toegevoegde waarde gezorgd worden. “De platenmaatschappijen moeten cd’s aantrekkelijker maken voor de consument,” benadrukte hij. Levy stelde dan ook dat alle cd’s van EMI vanaf volgend jaar zullen worden aangevuld met extra content.

Bovendien maakte Levy bekend dat EMI onderhandelt met Google rond een reclamesamenwerking op de videowebsite YouTube. Ook Warner en Sony BMG werken al samen met YouTube. Tijdens de eerste helft van dit jaar bestond nog zeventig procent van de totale muziekverkoop uit cd’s. Digitale muziek via het internet had een marktaandeel van elf procent.