managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mannen financieel zelfzekerder

Posted by managing21 on november 1st, 2006

In financiële zaken zijn mannen zelfzekerder van vrouwen. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek in opdracht van Sanoma Men’s Magazine. Daarbij wordt echter ook opgemerkt dat bij grote financiële beslissingen de man nochtans niet de overhand heeft. De meeste beslissingen worden samen genomen.

In de conclusie van het onderzoek staat dat mannen in financieel opzicht veel zelfverzekerder zijn dan vrouwen. “Ze raken ook niet zo snel in paniek door financiële tekorten,” aldus Men’s Magazine. Daarnaast blijkt dat mannen ook meer beleggen dan vrouwen en vaker een eigen bedrijf te beginnen.

Maar de onderzoekers noemen het opvallend at bij financiële beslissingen niemand zijn zin doordrijft. “Bij de grotere beslissingen zeggen 84 procent van de mannen en 87 procent van de vrouwen samen met de partner de knoop door te hakken,” benadrukken ze. “Verder heeft 79 procent van de mannen en 72 procent van de vrouwen nooit onenigheid met de partner over geld.

Wanneer mannen onverwacht 50.000 euro in handen zouden krijgen, zou 44 procent onder hen daarvan gebruik maken om een lang gekoesterde droom, zoals een auto of een boot, te realiseren. Bij vrouwen bedraagt dat cijfer 30 procent. Aan beleggen denkt 20 procent van de mannen. Bij vrouwen is dat 12 procent.