managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Zijn mp3-spelers al voorbijgestreefd?

Posted by managing21 on juni 12th, 2006

Wereldwijd gebruiken nu al de helft van de gsm-bezitters hun toestel als hun belangrijkste fotocamera. Bovendien verwachten twee op drie bezitters dat de mobiele telefoon op termijn ook hun mp3-speler zal vervangen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Finse gsm-fabrikant Nokia.

“Naarmate gsm-toestellen meer functies krijgen, blijken consumenten ook steeds meer voorstander te zijn van een toestel dat zoveel mogelijk activiteiten toelaat,” meldt het magazine Telecoms.com. “Ongeveer 44 procent van de ondervraagden gebruikt zijn gsm-toestel nu al als zijn belangrijkste fotocamera,” stippen de onderzoekers aan. “In India loopt dat zelfs op tot 68 procent.”

Ondanks de huidige populariteit van mp3-spelers zoals de iPod van Apple, stelt Nokia dat 67 procent van de mobiele gebruikers zal overstappen op zijn gsm-toestel om muziek te beluisteren. Daarnaast gebruikt 73 procent van de gsm-bezitters zijn toestel als uurwerk en wekker. Ruim 20 procent van de ondervraagden zei ook meer geschokt te zullen zijn door het verlies van zijn gsm-toestel dan het zoekraken van hun portefeuille, kredietkaarten of huwelijksring.

Naar de toekomst toe wil 42 procent dat zijn printer, computer, stereo, televisie en gsm-toestel met elkaar kunnen verbonden worden. Saudi-Arabië is het meest gericht op de digitale woning. Meer dan 70 procent van de gsm-bezitters wil zelfs dat de koelkast op dit netwerk kan aangesloten worden. Bijna 60 procent van alle ondervraagden wil zijn huishoudelijke toestellen bedienen met zijn gsm-toestel.