managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mobiele muziek wordt enorme groeimarkt

Posted by managing21 on november 3rd, 2006

De helft van de gsm-gebruikers willen op hun toestellen digitale muziek kunnen beluisteren. Dat stelt Cingular Wireless, dat meewerkt aan de digitale muziekdiensten van Yahoo en Napster. Het bedrijf, dochter van AT&T en BellSouth, zegt dat met dat providers met dat aanbod hun inkomsten kunnen opdrijven door nieuwe klanten te werven en bestaande gebruikers te behouden.

 

Cingular Wireless heeft in de Verenigde Staten 58,7 miljoen abonnees en het uitbreiden van het muziekaanbod zou een groot aantal daarvan volgens het bedrijf kunnen aanzetten om mobiel naar muziek te luisteren. “Maar op dit ogenblik is slechts vijf procent van alle geïntereseerden daarmee bezig,” aldus Cingular-zegsman Jeff Ryan tegenover het persbureau Reuters. “Meer dan vijftig procent van alle gsm-bezitters is daar nochtans in geïnteresseerd.”

Volgens Ryan zou muziek aan de draadloze sector grote mogelijkheden kunnen bieden. Met de draadloze muziek wil Cingular de concurrentie aangaan met de populaire iPod van Apple, dat volgend jaar ook zou uitpakken met een gsm-toestel waarop muziek kan gespeeld worden. Cingular biedt zijn klanten de mogelijkheid om muziek van hun computer over te hevelen naar het gsm-toestel. Vanaf volgend jaar zullen ze de mogelijkheid krijgen om de muziek draadloos te downloaden op hun mobiele telefoon.

Volgens Ryan zal Cingular daarbij samenwerken met Nokia en Samsung.